Barion Pixel

INGYENES SZÁLLÍTÁS: Magyaroszágon 80 000.-Ft felett   -  Európában 220€ felett  -  Európán kívül 290€ felett 

Belépés

ÚJ VÁSÁRLÓK

A webáruházban való gyorsabb, egyszerűbb vásárláshoz

Regisztrálás
Ács Ilona - A LAONI designere

1980-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola (MOME) Bőr szakán. Pályája első 7 évében a főiskolán tanársegédként oktatott, a Sabaria Cipőgyárnak tervezője volt, a saját műhelyében pedig egyedi megmunkálású bőrtárgyakat készített. 
1989-ben Pápai Gáborral együtt megalapította design stúdióját, az ÁP stúdió Kft.-t. 1998 óta pedig LAONI márkanéven - mely az Ilona betűinek anagrammája - hozzák forgalomba termékeiket. Az izgalmas és szokatlan szabásvonalak és formaalakítások kezdték érdekelni és design szemléletű táskákat, apróárukat készített. 2017-ben eddigi munkájának elismeréseként rangos iparművészeti elismerésben, Ferenczy Noémi díjban részesítették.
"A táskák használati tárgyak, a jó designhoz, a különleges vagy egyszerűbb formákhoz hozzátartozik az is, hogy jól használhatóak, praktikus kialakításúak is legyenek. Szeretek a hétköznapokra sportosan elegáns darabokat készíteni, amelyek igazi kiegészítőként viselkedve több éven át kedvencekké, hasznos társsá tudnak válni. Nagy kihívás viszont olyanokat is tervezni, amelyek egy simább, visszafogottabb öltözék mellett igazi „ékszerként”, az outfit meghatározó darabjaként tudnak élni extravagáns formájuk, vagy feltűnő szín-és anyagpárosításuk miatt. Olyan tárgyakat is tervezek, melyek sokszor egyediek vagy egészen kis sorozatban készülnek, viszont sokféle színállásban, hogy a vevőink ne találkozhassanak egy másik ugyanolyannal szembe az utcán." 

AJÁNLATUNK